Novinky 2023

  • Ikona hodin 6. listopadu 2023

    Propojíme na dálku pěvecké sbory v rámci benefičního koncertu SMArt Gospel

    Naše technologie MVTP, bude využita na benefičním koncertě projektu SMArt Gospel, který podporuje děti se spinální muskulární atrofií. Její pomocí propojíme živě pěvecký sbor kostel v Plzni s umělci na HAMU Praze. Připojení kostela bude poprvé realizováno bezdrátovou technologií bez instalace střešních antén. Současně s umělci v Plzni a v Praze vystoupí další hudebníci v Brně a Vratislavicích. Netradič
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 27. října 2023

    Připojili jsme více než 1000 účastníků na Open Science Week 2023

    CESNET se jako partner podílel na organizaci Open Science Week 2023 v hybridní podobě. Prostřednictvím naší infrastruktury se vzdáleně připojilo více než 1000 účastníků. Open Science Week je akce, která prezentuje témata spojená s otevřenou vědou, správou výzkumných dat, otevřeným přístupem a právními aspekty otevřené vědy.  
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 12. října 2023

    Erik Huizer, CEO Géantu navštívil CESNET

    Na CESNETu jsme přivítali významnou návštěvu. Dorazil CEO Géantu, celoevropské sítě pro výzkum a vzdělávání, Erik Huizer. Spolu s kolegyní Beatrix Weber, vedoucí partnerských vztahů, si prohlédli SageLab, Optickou a QKD laboratoř. Na společném jednání byla představena strategie a další směřování Géantu a nastíněna spolupráce ve výzkumných oblastech QKD, AAI a metrologie.
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 9. října 2023

    Premiéra e-INFRA CZ na Linux Days 2023

    Na letošních Linux Days se CESNET představil v barvách konsorcia e-INFRA CZ. Spolu s našimi partnery, brněnským CERIT-SC a ostravským IT4I jsme představili nabídku služeb pro náročné výpočty, pro ukládání dat a komplexní multimediální prostředí pro spolupráci vědců a výzkumných týmů. Početné návštěvníky stánku kromě nabízených služeb zajímaly i nabídky práce nebo témata bak
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 5. října 2023

    Evropský projekt C-SCALE umožní efektivnější výzkum Země

    Právě ukončený evropský projekt C-SCALE splnil svůj cíl a vytvořil federaci partnerů, kteří sdružují archivy dat z průzkumu Země, s poskytovateli výpočetních zdrojů pro potřeby dalšího zpracování těchto dat. Smyslem bylo usnadnit práci s velkým množstvím dat o Zemi, která se získávají z dálkového průzkumu družic i z pozemního měření. Více v naší nové tiskové zprávě.  
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 3. října 2023

    Částečný výpadek služeb

    Dnes, cca ve 12:10 h v důsledku výpadku elektřiny na sále v Zikově ulici v Praze došlo k omezení dostupnosti některých služeb. Na nápravě usilovně pracujeme. Update 13:12: oprava elektřiny provedena (cca od 13:00), služby postupně nabíhají.
    Ikona šipky

Archiv