CESNET se stěhuje do nového

Praha 20. října 2022. Sdružení CESNET, které provozuje a rozvíjí vyspělé ICT služby v rámci národní e-infrastruktury pro výzkum, vývoj a vzdělávání e-INFRA CZ, se stěhuje. Nové útočiště našlo v budově Telehouse, která je součástí reprezentativní administrativní a obchodní lokality Downtown Dejvice v Praze 6.

Slavnostní pásku přestřihl předseda představenstva sdružení CESNET Miroslav Tůma za účasti dalších členů vedení. Většina zaměstnanců si odbyde premiéru v nových kancelářích 1. listopadu.

CESNET, jehož členy jsou tuzemské vysoké školy a Akademie věd ČR, se stěhuje vůbec poprvé ve své více než 25leté historii. Dosud působil v Zikově ulici č. 4 – v historické budově bývalého rektorátu ČVUT, kterou dnes využívá Vysoká škola chemicko-technologická. Areál Downtown Dejvice se nachází nedaleko, v těsné blízkosti metra i řady autobusových či tramvajových zastávek.

„Moderní prostory, umístěné v pátém podlaží budovy Telehouse, vyhovují v porovnání s dosavadními kancelářemi mnohem lépe z hlediska velikosti, ale i technologickým zázemím, které plně odpovídá potřebám naší organizace,“ říká PR manažerka sdružení CESNET Jitka Vošická.

Na původní adrese v Zikově ulici prozatím zůstává oficiální sídlo sdružení.

Nová adresa sdružení CESNET:
Budova Telehouse
Generála Píky 430/26
160 00 Praha 6-Dejvice

   

   

   

Sdružení CESNET bylo založeno v roce 1996 vysokými školami a Akademií věd ČR. Jeho cílem je provoz a rozvoj ICT služeb, které tvoří národní e-infrastrukturu pro výzkum, vývoj a vzdělávání e-INFRA CZ. Nedílnou součástí aktivit je také výzkum a vývoj v oblasti informačních a komunikačních technologií. CESNET je aktivním partnerem v řadě zahraničních výzkumných infrastruktur, jako jsou panevropská síť pro výzkum, vývoj a vzdělávání GÉANT, evropská gridová infrastruktura EGI.eu a evropská infrastruktura pro otevřenou vědu EOSC. Více na www.cesnet.cz, www.e-infra.cz

 

Poslední změna: 21.10.2022