Pro značný zájem se akce „30 let PC“ přesouvá do větších prostor

Praha 2. 4. 2013. Pro velký zájem museli organizátoři setkání 30 let osobních počítačů v Československu změnit místo jeho konání: v pondělí 8. dubna od 16 hodin proto akce proběhne v posluchárně č. 209 Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze (Technická 2, Praha 6 – Dejvice) a nikoli v původně zamýšlené budově společnosti Microsoft. Vše ostatní zůstává v platnosti včetně informace o tom, že vstup je zdarma. Podmínkou je pouze registrace prostřednictvím webu www.30letpc.cz.

Na setkání, které pořádá společnost Altairis u příležitosti 30. výročí představení průkopnických osobních počítačů PMD 85 a IQ-151, vystoupí:

• tvůrce počítače PMD 85 Roman Kišš
  • ředitel sdružení CESNET Jan Gruntorád, jenž se zásadně zasloužil o první připojení Československa k Internetu a jeho následné rozšíření
  • a programátor František Fuka (má pseudonym Fuxoft), autor řady počítačových her vytvořených na kdysi velmi populární platformě Sinclair, který je znám i jako hudební skladatel, filmový kritik a vyznavač černého humoru

Tisková zpráva, 2. dubna 2013

Poslední změna: 2.4.2013