CESNET zve na seminář o bezpečnosti sítí a služeb

Praha 16. ledna 2015. Seminář o bezpečnosti sítí a služeb pořádá ve středu 11. února sdružení CESNET. Celodenní akce proběhne v Ballingově sále Národní technické knihovny v Praze 6 (Technická 6), začátek je naplánován na 9.30 hodin. Účast je bezplatná, stačí se pouze zaregistrovat na stránkách semináře. Na stejném místě je k dispozici také podrobný program.

Setkání je určeno všem, kdo zodpovídají za provoz počítačových sítí i služeb a jejich zabezpečení, tedy správcům, administrátorům nebo členům bezpečnostních týmů. Seminář se bude zabývat důležitými oblastmi bezpečnosti – sledováním provozu sítě, zpracováním shromažďovaných dat (logů) a nástroji pro jejich analýzu, praktickými tipy a návody pro zabezpečení sítí anebo provozem jedné z klíčových služeb dnešního internetu, DNS.

Ve svých prezentacích budou odborníci sdružení CESNET čerpat ze zkušeností získaných z provozu a dohledu nad sítí CESNET2. Popíšou také nejzajímavější bezpečnostní kauzy roku 2014, kterými byly zranitelnost HeartBleed či vyděračské phishingové kampaně. Seminář zakončí právní sekce věnovaná novinkám v české legislativě ve vztahu k IT prostředí. Dostatečný prostor dostanou i dotazy publika a závěrečná diskuse.

Sdružení CESNET bylo založeno v roce 1996 vysokými školami a Akademií věd ČR. Zabývá se výzkumem a vývojem informačních a komunikačních technologií, buduje a rozvíjí národní e-infrastrukturu CESNET určenou pro výzkum a vzdělávání. Díky svým výzkumným aktivitám a dosaženým výsledkům reprezentuje Českou republiku v důležitých mezinárodních projektech, zejména v budování panevropské sítě GÉANT či gridových projektech (EGI.eu), a podílí se aktivně na jejich realizaci.

Poslední změna: 16.1.2015