CESNET eNews 07/2022

Zveme vás na výroční konferenci EGI 2022 v Praze

Zveme vás na výroční konferenci EGI 2022 (European Grid Infrastructure), která se tentokrát koná v Praze, v hotelu Vienna House Andel’s ve dnech 20. – 22. září. Po názvem ‚‚Společně pro zítřek“ se konference zaměří na inovace v oblasti vědeckých výpočtů a na služby a řešení pro budování výzkumného ekosystému. Program a registrace jsou k dispozici na webu akce.

EOSC Roadshow 2022 v Ostravě 27. 9.

Po Praze a Brně bude pokračovat první EOSC Roadshow v Ostravě. Vědcům a odborníkům pracujícím s daty a digitálními dokumenty bude představen koncept EOSC, principy FAIR dat a postup jejich implementace v ČR.

Naše služby na neobvyklých místech

Prostřednictvím eduID.cz mohou návštěvníci knihoven získat přístup k několika službám najednou.

Interaktivní digitální model zlatého pokladu z 5. století si můžete prohlédnout přímo na výstavě Záhada zlatých šperků v rakovnickém muzeu nebo zde.

Služby CESNET jsou pro výzkumníky a studenty dostupné nejen na školách a výzkumných ústavech, ale i v méně obvyklých lokalitách:

  • Štola Josef, kterou provozuje Centrum experimentální geotechniky Fakulty stavební ČVUT- připojení k e-infrastruktuře CESNET a eduroamu až 130 metrů pod zemí – reportáž zde.
  • Česká arktická výzkumná stanice na norském souostroví Špicberky v Severním ledovém oceánu – více informací zde.

Save the date!

Poslední změna: 22.3.2023